Maak je keuze

Welke fiscale en financiële risico's kunt u het beste vermijden als u een samenlevingscontract sluit?

neem vrijblijvend contact op en bel 0314-369111

Fiscaal advies rondom huwelijk, samenleven en overlijden

  • Samenwerkende specialisten

    Onze specialisten werkt samen met een groot netwerk van echtscheidingsadviseurs, notarissen en advocaten

  • Advies op maat

    U krijgt niet alleen financieel en fiscaal advies, maar ook over andere risico's rondom samenleven, huwelijk, vermogensbeheer en overlijden

  • Persoonlijke begeleiding

    Uw vertrouwde adviseur helpt u waar nodig en is altijd bereikbaar voor advies of ondersteuning

Onze specialist(en)

U wilt gaan samenwonen. Hoe beperkt u eventuele fiscale risico’s?

Woont u samen, dan behouden u en uw partner ieder uw eigen vermogen. Er ontstaan echter ook gezamenlijke bezittingen. Bijvoorbeeld omdat u samen iets gekocht hebt. Hoe langer u samenleeft, hoe meer de vermogens met elkaar vermengd raken. Daarom is het verstandig om tijdig een samenlevingsovereenkomst op te stellen. Niets doen brengt aanzienlijke risico’s met zich mee. 

Binnen onze adviespraktijk hebben wij in de afgelopen decennia veel ervaring opgedaan met onverwachte gevolgen van niet doordachte vormen van samenleven. Voorbeelden variëren van bedrijven waarin de continuïteit onder druk is komen te staan tot grote fiscale claims na overlijden of verbreken van de relatie. Vaak is de conclusie dat het leed voorkomen had kunnen worden als vooraf duidelijke afspraken waren gemaakt en deze goed werden nageleefd.

Fiscale optimalisatie

Onze advisering staat vrijwel nooit op zichzelf. Wij richten ons voornamelijk op fiscaal-financiële optimalisatie als mensen gaan samenwonen, maar hebben ook een gezonde dosis civielrechtelijke kennis. Vanuit onze ruime praktijkervaring met relatiebeëindigingen, als gevolg van scheiding of overlijden, kunnen wij risico’s goed overzien en beperken. Juist ook in fiscaal opzicht zorgen wij voor optimalisatie, zodat heffingen tot een minimum beperkt blijven.

Rondom deze dienstverlening werken wij nauw samen met civiel specialisten zoals notarissen en advocaten binnen en buiten ons eigen netwerk. Voor u geldt dat u in de regel slechts één aanspreekpunt hebt.

Wilt u meer weten of kennismaken? Neem dan contact op met Rob Welling. Zijn gegevens treft u elders op deze pagina.

< terug naar de overzichtspagina