Maak je keuze

Welke fiscale en financiële risico's kunt u uitsluiten via uw testament?

neem vrijblijvend contact op en bel 0314-369111

Fiscaal advies rondom huwelijk, samenleven en overlijden

  • Samenwerkende specialisten

    Onze specialisten werkt samen met een groot netwerk van echtscheidingsadviseurs, notarissen en advocaten

  • Advies op maat

    U krijgt niet alleen financieel en fiscaal advies, maar ook over andere risico's rondom samenleven, huwelijk, vermogensbeheer en overlijden

  • Persoonlijke begeleiding

    Uw vertrouwde adviseur helpt u waar nodig en is altijd bereikbaar voor advies of ondersteuning

Onze specialist(en)

Wij helpen keuzes maken en verminderen zo de fiscale druk bij de uitvoering van het testament

Het overlijden van een familielid is een ingrijpende gebeurtenis.  In de periode na het overlijden komt u als erfgenaam voor keuzes te staan. Sommige hiervan moeten op korte termijn gemaakt worden, in voorkomende gevallen al binnen 3 maanden na het overlijden. Ook wordt van u als erfgenaam en/of executeur testamentair verwacht dat u praktische zaken regelt. Daarbij valt te denken aan de uitvoering van het testament en het opstellen van aangiften (inkomstenbelasting en erfbelasting).

Als nabestaande bent u bijvoorbeeld erfbelasting verschuldigd over hetgeen aan u is toegekend middels het testament van de overledene of – als een testament ontbreekt – wat u wettelijk gegund is. Is er sprake van een testament, dan komt het vaak voor dat er keuzes gemaakt moeten worden. De keuze die u maakt heeft onder meer fiscale gevolgen. Dit speelt in principe bij alle soorten erfenissen, maar in het bijzonder is fiscale advisering zeer waardevol wanneer ondernemersvermogen over gaat naar een volgende generatie.

Specialisatie erven van ondernemersvermogen

Binnen onze adviespraktijk hebben wij in de afgelopen decennia veel ervaring opgedaan met vermogensplanning, testamentbegeleiding, afwikkeling van nalatenschappen en de daarbij optredende fiscale mogelijkheden en risico’s. Wij hebben ons gespecialiseerd in advisering aan erfgenamen die ondernemersvermogen erven. Daarbij is het in veel gevallen mogelijk om de fiscale druk enorm te verminderen door de juiste keuzes te maken bij de uitvoering van het testament.

Onze advisering staat vrijwel nooit op zichzelf. Wij richten ons voornamelijk op fiscaal-financiële optimalisatie bij de afwikkeling van nalatenschappen, maar hebben ook een gezonde dosis civielrechtelijke kennis. Vanuit onze ruime praktijkervaring kunnen wij risico’s goed overzien en beperken. Rondom deze dienstverlening werken wij nauw samen met civiel specialisten zoals notarissen en advocaten binnen en buiten ons eigen netwerk. Voor u geldt dat u in de regel slechts één aanspreekpunt hebt.

Wilt u meer weten of kennismaken? Neem dan contact op met Suzan Besselink. Haar gegevens treft u elders op deze pagina.

< terug naar de overzichtspagina