Maak je keuze

Welke fiscale en financiële risico's kunt u het beste vermijden als u in het huwelijk treedt?

neem vrijblijvend contact op en bel 0314-369111

Fiscaal advies rondom huwelijk, samenleven en overlijden

  • Samenwerkende specialisten

    Onze specialisten werkt samen met een groot netwerk van echtscheidingsadviseurs, notarissen en advocaten

  • Advies op maat

    U krijgt niet alleen financieel en fiscaal advies, maar ook over andere risico's rondom samenleven, huwelijk, vermogensbeheer en overlijden

  • Persoonlijke begeleiding

    Uw vertrouwde adviseur helpt u waar nodig en is altijd bereikbaar voor advies of ondersteuning

Onze specialist(en)

U gaat een huwelijk of geregistreerd partnerschap aan, hoe bereidt u zich voor?

Het huwelijksvermogensrecht is per 1 januari 2018 veranderd. Grootste gevolg hiervan is dat u bij het aangaan van een huwelijk trouwt in een beperkte gemeenschap van goederen. Er is dus niet langer automatisch sprake van een algehele gemeenschap van goederen. Met name voor ondernemers en vermogende particulieren is dit een belangrijk punt om rekening mee te houden. Het voorhuwelijkse vermogen, bijvoorbeeld de onderneming, blijft hiermee in beginsel buiten het gezamenlijk bezit. Dit geldt ook voor schenkingen en erfenissen die u voor of tijdens het huwelijk ontvangt. Betekent dit dat u geen huwelijkse voorwaarden meer hoeft op te stellen? Daarop is het antwoord een duidelijke ‘nee’. Sterker nog, niets doen brengt aanzienlijke risico’s met zich mee. 

Binnen onze adviespraktijk hebben wij in de afgelopen decennia veel ervaring opgedaan met onverwachte gevolgen van gesloten huwelijken met én zonder huwelijkse voorwaarden. Voorbeelden variëren van bedrijven waarin de continuïteit onder druk is komen te staan tot grote fiscale claims na overlijden of echtscheiding. Vaak is de conclusie dat het leed voorkomen had kunnen worden als vooraf de juiste voorwaarden waren opgesteld en deze goed werden nageleefd.

Risico’s overzien en beperken

Onze advisering staat vrijwel nooit op zichzelf. Wij richten ons voornamelijk op fiscaal-financiële optimalisatie bij het aangaan van huwelijken en geregistreerd partnerschappen, maar hebben ook een gezonde dosis civielrechtelijke kennis. Vanuit onze ruime praktijkervaring met huwelijksbeëindiging, als gevolg van echtscheiding of overlijden, kunnen wij risico’s goed overzien en beperken. Juist ook in fiscaal opzicht zorgen wij voor optimalisatie, zodat heffingen tot een minimum beperkt blijven.

Rondom deze dienstverlening werken wij nauw samen met civiel specialisten zoals notarissen en advocaten binnen en buiten ons eigen netwerk. Voor u geldt dat u in de regel slechts één aanspreekpunt hebt.

Wilt u meer weten of kennismaken? Neem dan contact op met Rob Welling. Zijn gegevens treft u elders op deze pagina.

< terug naar de overzichtspagina