Maak je keuze

Welke fiscale en financiële risico's kunt u uitsluiten via uw testament?

neem vrijblijvend contact op en bel 0314-369111

Fiscaal advies rondom huwelijk, samenleven en overlijden

  • Samenwerkende specialisten

    Onze specialisten werkt samen met een groot netwerk van echtscheidingsadviseurs, notarissen en advocaten

  • Advies op maat

    U krijgt niet alleen financieel en fiscaal advies, maar ook over andere risico's rondom samenleven, huwelijk, vermogensbeheer en overlijden

  • Persoonlijke begeleiding

    Uw vertrouwde adviseur helpt u waar nodig en is altijd bereikbaar voor advies of ondersteuning

Onze specialist(en)

Wij optimaliseren uw financiële situatie bij leven en verminderen de fiscale druk voor uw nabestaanden

Bent u vermogend, dan is het verstandig om tijdens uw leven al te starten met het overdragen van uw vermogen aan bijvoorbeeld uw kinderen. Hiertoe kunt u ook de eventuele onderneming rekenen. Zo voorkomt u onnodige fiscale heffingen na overlijden. Kanttekening is dat u goed aan uzelf blijft denken. De zeggenschap over en de toegang tot uw eigen vermogen mag, tijdens uw leven, niet onder druk komen te staan. 

Binnen onze adviespraktijk hebben wij in de afgelopen decennia veel ervaring opgedaan met de overdracht van vermogens tijdens leven. De onverwachte gevolgen van overlijden zonder doordachte vermogensplanning en/of testament passeren eveneens vaak de revue. Voorbeelden variëren van bedrijven waarin de continuïteit onder druk is komen te staan tot grote fiscale claims na overlijden. Vaak is de conclusie dat het leed voorkomen had kunnen worden als vooraf goed werd nagedacht over vermogensplanning en de te verwachten fiscale gevolgen na overlijden.

Risico’s in kaart tijdens testamentbegeleiding

Onze advisering staat vrijwel nooit op zichzelf. Wij richten ons voornamelijk op fiscaal-financiële optimalisatie rondom het overdragen van vermogen bij leven en na overlijden, maar hebben ook een gezonde dosis civielrechtelijke kennis. Vanuit onze ruime praktijkervaring met vermogensplanning en testamentbegeleiding kunnen wij risico’s goed overzien en beperken. Juist ook in fiscaal opzicht zorgen wij voor optimalisatie, zodat heffingen tot een minimum beperkt blijven.

Rondom deze dienstverlening werken wij nauw samen met civiel specialisten zoals notarissen en advocaten binnen en buiten ons eigen netwerk. Voor u geldt dat u in de regel slechts één aanspreekpunt hebt.

Wilt u meer weten of kennismaken? Neem dan contact op met Suzan Besselink. Haar gegevens treft u elders op deze pagina.

< terug naar de overzichtspagina